Villa Rodensteijn

Mollaan 1a Bloemendaal

Zes luxe appartementen

Oppervlakte
Vanaf ca. 111 m² tot 194 m² (GBO)

Vraagprijs
Op aanvraag

Locatie

Mollaan 1A, 2061 CR Bloemendaal

Margreet Paauw
Assistent Makelaar

mpaauw@cobraspen.nl
Tel:+31 (0) 23 541 11 45

LUXE APPARTEMENTEN IN BLOEMENDAAL

Wonen in Villa Rodesteijn

In het Bloemendaalse Duin en Daal ligt Villa Rodesteijn. De villa dateert uit 1902 en is gebouwd in een Nederlandse variant van de Jugendstil. Villa Rodesteijn is een gemeentelijk monument en gelegen in een van rijkswege beschermd dorpsgezicht. De villa is volledig herontwikkeld tot zes zeer luxe appartementen. Villa Rodesteijn is gelegen op een royale kavel in het hart van Bloemendaal en is rondom omgeven door een karakteristieke tuin en ligt direct naast het Bloemendaalse bos. Het sfeervolle centrum met diverse ambachtswinkels en restaurants is op loopafstand en het duingebied met toegang tot de Noord-Hollandse kust is op enkele minuten fietsafstand.

Architecten van toen en nu

Villa Rodesteijn is in 1901 ontworpen door architect J. Wolbers, in een Nederlandse variant op de Jugendstil en heeft invloeden van onder andere de neorenaissance. De architect heeft meerdere villa’s en andere panden ontworpen in Duin en Daal. Villa Rodesteijn kenmerkt zich door de zorgvuldige detaillering en het wel doordachte lijnenspel. De woning is beeldbepalend voor de directe omgeving en tevens een gemeentelijk monument.

De Cobraspen Groep heeft in samenwerking met Kentie & Partners Architekten het ontwerp voor de transformatie naar zes stijlvolle appartementen gerealiseerd. De Cobraspen Groep heeft al vele hoogwaardige restauraties, renovaties en herontwikkelingsprojecten op haar naam staan.

Locatie

Villa Rodesteijn is gelegen aan de Mollaan in het Bloemendaalse Duin en Daal. De villa is omgeven door de natuur. Naast de karakteristieke tuin rondom het huis, stapt u zo het Bloemendaalse bos in, welke direct naast de villa is gelegen. Op korte loopafstand ligt het authentieke centrum van Bloemendaal, met haar ambachtelijke- en delicatessewinkels, cafés en restaurants. Natuurliefhebbers kunnen hun hart dan ook ophalen in Bloemendaal. Er zijn vele wandel- en fietsroutes door het uitgerekte duinlandschap. Naast duinen en bossen, grenst Bloemendaal ook gedeeltelijk aan zee. Geniet bij lekker weer van een dagje op het strand en maak lange strandwandelingen over Bloemendaal- en Zandvoort aan zee.

Wonen in Duin & Daal

De zes luxe appartementen zijn omgeven door het unieke natuurschoon die deze omgeving rijk is. Het prachtige natuurgebied ‘Nationaal Park Zuid-Kennemerland en het Bloemendaalse strand, liggen beiden op fietsafstand. Uw nieuwe woonomgeving is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Zo beschikt Bloemendaal over een eigen treinstation en zijn grote steden in de Randstand binnen een kort tijdsbestek te bereiken.

Vanaf 1880 ontwikkelde Bloemendaal zich tot een forensenplaats, voornamelijk doordat de verkeersmiddelen steeds beter werden. Bloemendaal verloor zijn landelijke karakter door de komst van vele villawijken, maar met behoud van het natuurschoon. De geschiedenis van de Bloemendaalse wijk Duin en Daal gaat terug naar 1599. Op dit terrein was een blekerij gevestigd, welke in 1774 omgevormd werd tot buitenplaats. Het achttiende-eeuwse rechthoekige herenhuis van de voormalige buitenplaats is vandaag de dag nog steeds te vinden op de Lage Duin en Daalseweg.

Villa Rodesteijn – Appartement I

Gelegen op
Souterrain

Oppervlakte
193,6 m² / 585 m³ (GBO)

Vraagprijs
Op aanvraag

Villa Rodesteijn – Appartement II & III

Gelegen op
Begane grond

Oppervlakte
II: 121,8 m² / 475 m³ (GBO)
III: 136 m² / 480 m³ (GBO)

Vraagprijs
Op aanvraag

Villa Rodensteijn – Appartement IV & V

Gelegen op
Eerste verdieping

Oppervlakte
IV: 112,5 m² / 460 m³ (GBO)
V: 111,4 m² / 410 m³ (GBO)

Vraagprijs
Op aanvraag

Villa Rodesteijn – Appartement VI

Gelegen op
Tweede verdieping

Oppervlakte
156 m² / 970 m³ (GBO)

Vraagprijs
Op aanvraag

HEEFT U INTERESSE?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een uniek bedrijfspand, spraakmakende kantoorruimte of een prachtige woning, Cobraspen heeft het allemaal, Heeft u interesse in het huren of kopen van een pand? Neem gerust contact met ons op of vraag een brochure aan.

Zino Prins
Real Estate Business Development

zprins@cobraspen.nl
Tel: +31 (0)23 541 11 43

Margreet Paauw
Assistent Makelaar

mpaauw@cobraspen.nl
Tel: +31 (0) 23 541 11 45