SugarCity Suikersilo’s

Unieke landmark

Oppervlakte
Vanaf 171 m²

Huurprijs
Vanaf € 165,- per m² per jaar

Locatie
SugarCity Ring, 1165 MJ Halfweg

Parkeren
Afgesloten parkeerterrein

Zino Prins
Real Estate Business Development

zprins@cobraspen.nl
Tel: +31 (0)23 541 11 45

DE SUIKERSILO’S

Inspirerende bedrijfsruimtes

Op het oude CSM fabrieksterrein staan de inmiddels iconische silo’s. Deze dienden decennialang als suikeropslag. Inmiddels huisvesten de 50-meter hoge torens hypermoderne kantoor- / bedrijfsruimte(s) waar veel creatieve bedrijven en showrooms gevestigd zijn. Dit zorgt voor een heel fijne dynamiek onderling. Duurzaamheid stond bovenaan tijdens de herontwikkeling van de silo’s naar kantoren. Zo hebben de suikersilo’s energielabel ‘A’ gekregen en wordt gebruik gemaakt van duurzame energie dankzij een WKO-installatie. In de avond zorgen de silo’s voor een fonkelend kleurenspel dankzij de honderden gekleurde LED-lampjes in de kaders van de ramen. Kortom, de silo’s zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar een unieke kantoor- / bedrijfsruimte(s) of showruimte met uitstekende bereikbaarheid.

Ontwikkeling SugarCity terrein

Sinds 2000 wordt het oude suikerfabriek terrein ontwikkeld tot een levendig, nieuw gebied.  De suikersilo’s zijn al getransformeerd in hypermoderne kantoren en de enorme fabriek wordt nu gebruikt als evenementenlocatie. Tegen het einde van 2020 zal hier het 20.000 m2 ‘Amsterdam The Style Outlets’ worden geopend. Naast retail, wordt het een gebied waar business en vrije tijd perfect samenkomen; met restaurants, jachthaven en een supermarkt. Ook een 400-kamers tellend hotel met ruimte voor evenementen en congressen, hoort bij het plan.

SugarCity ontving de Prix d’Excellence van FIABCI International in 2011, in de categorie ‘Environmental Conservation’. SugarCity is een van de meest controversiële herontwikkelingen van industrieel erfgoed in Europa.

Historie van Halfweg

De Suikersilo’s liggen op het SugarCity terrein in Halfweg. Het dorp is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer en vormt een dubbeldorp met Zwanenburg. Halfweg telt zo’n 2.500 inwoners. Weinig plaatsen hebben zo’n toepasselijke naam als Halfweg. Reizigers die de trekschuit namen die sinds 1632 tussen Amsterdam en Haarlem voer, moesten in Halfweg overstappen en waren dan letterlijk halverwege. Het voormalige Huis Zwanenburg met zijn stenen zwanenbeelden, ontworpen door architect Pieter Post, was de naamgever voor het dorp Zwanenburg. Het is tussen 1645 en 1647 gebouwd als zetel voor het hoogheemraadschap van Rijnland.

Historie van SugarCity

In 1863 opende de suikerfabriek. Hier werden bieten verwerkt tot suiker. De silo’s deden dienst als suikeropslag. De fabriek was jarenlang in handen van de Centrale Suiker Maatschappij, en tot aan de sluiting in 1992 werd hier suiker gemaakt. De naam SugarCity is dan ook een mooie ode aan deze periode. Alhoewel het gebied nu herontwikkeld wordt tot een grootschalig outletcentrum met omliggende voorzieningen, zijn de vele historische elementen goed bewaard gebleven.

Bereikbaarheid

Vanuit Haarlem en Amsterdam zijn de SuikerSilo’s zeer goed te bereiken via de N200. De N200 heeft direct aansluiting op de A9 richting Amsterdam, Den Haag en Utrecht of richting Alkmaar. Ook via het openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar. Direct voor de deur ligt Station Halfweg-Zwanenburg. Vier keer per uur vertrekt hier een trein van en naar Haarlem —Amsterdam. Tevens stopt buslijn 80 (Interliner) voor de deur. Buslijn 179 stopt bij de halte Oranje Nassaustraat te Halfweg. Dit is op 5 minuten loopafstand van de Silo’s.

HEEFT U INTERESSE?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een uniek bedrijfspand, spraakmakende kantoorruimte of courante winkelruimte, Cobraspen heeft het allemaal, Heeft u interesse in het huren van een pand? Neem gerust contact met ons op of vraag een brochure aan.

Zino Prins
Real Estate Business Development

zprins@cobraspen.nl
Tel: +31 (0)23 541 11 45

Manoj Bernard
Commercial Property Manager

mbernard@cobraspen.nl
Tel: +31 (0) 23 541 11 45