Het Pakhuis – 1e verdieping

Industriële kantoorruimte

Oppervlakte
Ca. 324 m²

Huurprijs
€ 235,- per m2 per jaar

Locatie
Haarlemmerstraatweg 11, 1165 MH Halfweg

Parkeren
Afgesloten parkeerterrein

Margreet Paauw
Assistent Makelaar

mpaauw@cobraspen.nl
Tel: +31 (0) 23 541 11 45

Industriële kantoorruimte met karakter

Kantoorruimte Pakhuis

Inspirerende kantoorruimte met industriële uitstraling op toplocatie ‘SugarCity’ te Halfweg. Het kantoor is gelegen op de eerste verdieping van een gerenoveerd pakhuis op het voormalige CSM-suikerfabriek terrein.

Tot aan 1889 startten de arbeiders van de CSM-suikerfabriek hun werkdag in het Pakhuis. Toen in 2011 de renovatie van het SugarCity-terrein van start ging, was het Pakhuis een van de eerste ruimtes die werd opgeknapt. Het behoud van de industriële constructie was het uitgangspunt. Het is een prachtige kantoorruimte geworden met bakstenen muren, betonnen vloeren, pilaren en ijzeren deuren, die de ruimte een moderne uitstraling geven.

Ontwikkeling SugarCity terrein

Sinds 2000 wordt het oude suikerfabriek terrein ontwikkeld tot een levendig, nieuw gebied.  De suikersilo’s zijn al getransformeerd in hypermoderne kantoren en de enorme fabriek wordt nu gebruikt als evenementenlocatie. Tegen het einde van 2020 zal hier het 20.000 m2 ‘Amsterdam The Style Outlets’ worden geopend. Naast retail, wordt het een gebied waar business en vrije tijd perfect samenkomen; met restaurants, jachthaven en een supermarkt. Ook een 400-kamers tellend hotel met ruimte voor evenementen en congressen, hoort bij het plan.

SugarCity ontving de Prix d’Excellence van FIABCI International in 2011, in de categorie ‘Environmental Conservation’. SugarCity is een van de meest controversiële herontwikkelingen van industrieel erfgoed in Europa.

Historie van Halfweg

De Suikersilo’s liggen op het SugarCity terrein in Halfweg. Het dorp is gelegen in de gemeente Haarlemmermeer en vormt een dubbeldorp met Zwanenburg. Halfweg telt zo’n 2.500 inwoners.

Weinig plaatsen hebben zo’n toepasselijke naam als Halfweg: reizigers die de trekschuit namen die sinds 1632 tussen Amsterdam en Haarlem voer, moesten in Halfweg overstappen en waren dan letterlijk halverwege. De trekschuit heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een treinstation (pal vóór SugarCity) met directe verbinding tussen Amsterdam en Haarlem.

Historie van SugarCity

In 1863 opende de suikerfabriek. Hier werden bieten verwerkt tot suiker. De silo’s deden dienst als suikeropslag. De fabriek was jarenlang in handen van de Centrale Suiker Maatschappij, en tot aan de sluiting in 1992 werd hier suiker gemaakt. De naam SugarCity is dan ook een mooie ode aan deze periode. Alhoewel het gebied nu herontwikkeld wordt tot een grootschalig outletcentrum met omliggende voorzieningen, zijn de vele historische elementen goed bewaard gebleven.

Bereikbaarheid

Vanuit Haarlem en Amsterdam zijn de SuikerSilo’s zeer goed te bereiken via de N200. De N200 heeft direct aansluiting op de A9 richting Amsterdam, Den Haag en Utrecht of richting Alkmaar. Ook via het openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar. Direct voor de deur ligt Station Halfweg-Zwanenburg. Vier keer per uur vertrekt hier een trein van en naar Haarlem —Amsterdam. Tevens stopt buslijn 80 (Interliner) voor de deur. Buslijn 179 stopt bij de halte Oranje Nassaustraat te Halfweg. Dit is op 5 minuten loopafstand van de Silo’s.

HEEFT U INTERESSE?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een uniek bedrijfspand, spraakmakende kantoorruimte of courante winkelruimte, Cobraspen heeft het allemaal, Heeft u interesse in het huren van een pand? Neem gerust contact met ons op of vraag een brochure aan.

Margreet Paauw
Assistent Makelaar

mpaauw@cobraspen.nl
Tel: +31 (0) 23 541 11 45

Zino Prins
Real Estate Business Development

zprins@cobraspen.nl
Tel: +31 (0) 23 541 11 45