Op Dreeff Haarlem

16 luxe appartementen

Oppervlakte
Vanaf ca. 79 m² tot 189 m²

Vraagprijs
Op aanvraag

Locatie
Dreef 24-26-28-30, 2012 HS Haarlem

Margreet Paauw
Assistent Makelaar

mpaauw@cobraspen.nl
Tel:+31 (0) 23 541 11 45

LUXE APPARTEMENTEN OP HISTORISCHE GROND

Dreef 24-26-28-30

‘Op Dreeff’ biedt u de kans om met monumentale klasse nabij het historische centrum van Haarlem te wonen. Vier herenhuizen uit de late 19e eeuw zijn aan de Haarlemse Dreef op respectvolle wijze gerenoveerd naar zestien luxueuze appartementen. De grandeur waarmee deze gebouwen oorspronkelijk zijn ontworpen, is eindelijk wedergekeerd in ‘Op Dreeff’. U kunt kiezen uit appartementen met twee, drie of vier kamers met verschillende indelingen. De appartementen bieden alles wat u mag verwachten van een modern stadsappartement in een historisch gebouw: ruime bel-etages met hoge, geornamenteerde plafonds, grote raampartijen en statige trappenhuizen.

Een rijke geschiedenis 

De vier herenhuizen zijn in 1880 ontworpen door de bekende Haarlemse architect A. van der Steur jr. en onderdeel van het ontwerp uit 1873 van het Hazepetersveld door de bekende Haarlemse architect L.P. Zocher. Van der Steur jr. was onder meer de uitvoerende architect van de nieuwbouw van het Teylers museum en de restauratiearchitect van de Grote of Sint-Bavokerk in Haarlem.

Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd voor de welgestelden van die tijd en is dan ook ontworpen met een bel-etage en diverse ondergeschikte ruimtes in het souterrain en de bovenliggende verdiepingen. Een van deze bewoners was het echtpaar Pélerin, waar nog veel informatie over terug te vinden is in de archieven. Mevrouw Pélerin was een Parisienne die met de officier van justitie van Haarlem was getrouwd. Zijn aanstelling in 1900 is nog terug te vinden in het Haarlems Dagblad.

De renovatie van ‘Op Dreeff’

Voor de herontwikkeling van ‘Op Dreeff’ werkte de Cobraspen Groep nauw samen met Kentie & Partners Architekten. Voor dit omvangrijke project werd aannemersbedrijf Bakker Arkel BV gecontracteerd, mede dankzij hun jarenlange ervaring met dit soort renovatieprojecten. Het gehele monument is volledig gerenoveerd waardoor u de komende jaren geen noemenswaardig onderhoud hoeft te verwachten.

Bij de intensieve renovatie zijn de karakteristieke elementen zoveel mogelijk intact gelaten en in originele staat teruggebracht. Om de monumentale plafonds te behouden is ervoor gekozen de vloeren van bovenaf te isoleren, waardoor de historische waarde is gecombineerd met de bouwkundige kwaliteit van nu. In de trappenhuizen zijn liften geplaatst, zonder dat deze afbreuk doen aan de charmante uitstraling. Het resultaat is een karakteristiek pand vol luxe, grandeur en authentieke details.

Op Dreeff – Tweekamerappartement

Nummer
26

Oppervlakte
131 m² / 390 m³ (GBO)

Vraagprijs
Op aanvraag

Op Dreeff – Driekamerappartementen

Nummer
24, 24a, 24c, 26a, 26b, 26c, 28a, 28b, 28c, 30, 30a, 30c

Oppervlakte
vanaf 79,1 m² tot 187,8 m² (GBO)

Vraagprijs
Op aanvraag

Op Dreeff – Vierkamerappartementen

Nummer
24b, 28, 30b

Oppervlakte
Vanaf 143,7 m² tot 148,9 m² (GBO)

Vraagprijs
Op aanvraag

HEEFT U INTERESSE?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Een uniek bedrijfspand, spraakmakende kantoorruimte of een prachtige woning, Cobraspen heeft het allemaal, Heeft u interesse in het huren of kopen van een pand? Neem gerust contact met ons op of vraag een brochure aan.

Zino Prins
Real Estate Business Development

zprins@cobraspen.nl
Tel: +31 (0)23 541 11 43

Margreet Paauw
Assistent Makelaar

mpaauw@cobraspen.nl
Tel: +31 (0) 23 541 11 45